модни цветове дами и мъже 2014

Мъжки и дамски модни цветове през 2014 година

 / Големина на статията – 8 абзаца. Приблизително време за прочит – 5-10 минути /

2014 година вече е тук! А с нейното идване е време и ние да впуснем поглед в това какво ще ни посреща най-често по улиците в облеклото на повечето мъже и жени. Ако ли пък не по българските улици, то със сигурност по модните канали и по облеклата на повечето известни артисти и знаменитости. Нека видим кои ще са модерните цветове през 2014-та!

А преди да сме се впуснали в сладки приказки за модните цветове през тази година, припомнете си какво ни очакваше за 2013-та тук

модни цветове дами и мъже 2014

Като всяка година един цвят бива обявен за цвят на годината. Решихме да започнем с него – това е цвят „сияйна орхидея“. Предварително обаче може би няма да е трудно и да го наречем просто свежо лилаво, ала всеки човек има леко различна нюансна визия върху цветовете. Така или иначе сияйната орхидея е цветът на Pantone за 2014-та. А тъй като Pantone са всепризнати, то можем да им се доверим в техния избор, свързан с много проучване и анализи. Ако не намерите такъв цвят за облекло, то спокойно може да го интегрирате другаде. Например в един подобен цвят спален комплект или аксесоар. Цветът на 2014-та ще бъде видим навсякъде!

За следващите два цвята дори май е излишно да ги описваме, но въпреки всичко…

Бялото и черното ще са абсолютно добре дошли при всеки един модно или не ангажиран човек. Дали ще бъдат избрани от мъж, или пък от жена, няма да има значение. Също не можем да имаме притеснения относно това, дали ще се ползваме от услугите на един цвят в целия ни тоалет. През 2014-та най-спокойно можем да заложим в нашата цялостна визия само един от двата. Бели обувки, бял панталон, бяла риза – вече не е задължително да се носи само на бал.

Също нерядко видимо е присъствието на блокова комбинация между бяло и черно. Горна част в бяло, долна в черно и обратното. Същото важи и за отделни елементи в границите на един модел, да речем. Черна тениска, а посредата един бял правоъгълник. Може да ви звучи странно, но подобни модели като конструкция има Calvin Klеin за 2014-та!

Отново започваме първо с леките, защо не и плахи цветове. Един такъв е „спокойно, тихо синьо“. Характерна черта на това е, че е крайно в слабонаситената гама на синьото и заедно с това е малко измито. Наистина придава лекост и спокойствие, особено подходящ за пролетен цвят.

Два други такива цвята са светлозеленото (или бучиниш), също и измитолилавото (омарено лилаво). Какви страхотни и нежни цветове. Изключително хубаво стоящи на по-бледи хора. Подобни цветове само че в много леко по-тежки нюанси ще се наблюдават и в гардероба на мъжа. Това, около което може да се обедини, е наличието на типичните за пролетта и лятото винтидж (vintage) цветове.

Минаваме на по-топлата вълна. Няма да видим много искрящи и твърде ярки цветове. Всъщност това ще бъде хубав пролетно-летен сезон на пастелните цветове. Проучването на Пантон сред големите имена при дизайнерите е довело до една интересна палитра. Измито оранжево, леко бледнеещо коралово или (цвят лютива чушка), леко наситено жълто са контрастните топли идеи. Страхотно добре могат да се комбинират помежду си за една по-интензивна визия.

Отново тук при мъжете може имаме слабо деформиране в цветовете към малко по-тъмната гама. Като не трябва да изпускаме и по-силното синьо, което бъде един по-тъмен антипод на светлите пастелни цветове, както специфично на по-студените такива.

Завършваме с нещо традиционно, но и неизбежно. Неутралните цветове в модата през 2014-та година!

Палома или светлосивото е в топа на неутралните. Превъзходен, нежен, драматично комбинативен цвят. Също е силно заложен в повечето от големите дизайнери за лятото на 2014-та.

Следващият в колекцията е познайте кой!? Пясъчното ще е просто супер този сезон! Този блед нюанс на бежовото е фантастичен във всякое отношение. Какво по-лятно може да има от един благ и емоционален нюанс, видян в този цвят. С убедителност можем да кажем, че няма да се чувствате чужд на модата, ако комбинирате пясъчното с всеки един друг цвят.

Преспокойно може да съчетаете светлобежовото във формата на мокасини с бяла тениска с копчета и винтидж оранж шорти. Готино!

Модерните цветове през 2014-та са наистина чудесни, свежи, енергизиращи. Дами и господа ще могат да изберат своя динамичен вид от немалка гама нюанси на хладния полъх до зареждащото топло. Това ще са водещите цветове, но така или иначе, никога не се притеснявайте да изразите себе си по начина, по който се чувствате самите вие!

  Как мислите вие, кой ще бъде вашият цвят за пролет-лято на 2014-та?

Мъжки и дамски модни цветове през 2014 година 5.00/5 (100.00%) 7 votes

One thought on “Мъжки и дамски модни цветове през 2014 година”

Зарадвайте ни с Вашето мнение!